Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Elma wint in eigen Thialf

Door goed teamwork van team MKbasics.nl pakt Elma op mooie wijze de overwinning op thuisbaan Thialf. De voorlaatste wedstrijd om de KPN Marathon Cup kwam moeizaam op gang. Er waren wel enkele kopgroepjes maar door het snelle ijs werden deze ontsnappingen niet succesvol. Onder toeziend oog van sponsors en genodigden van Palet Schilderwerken, ontstaat er diep in de finale een kopgroep van drie dames, Elma, Danielle Bekkering en Yvonne Spigt. De drie werken goed samen. In de laatste ronden laat Iris haar afzakken en neemt de kopgroep op sleeptouw. De drie blijven uit de greep van het peloton en sprinten voor de overwinning. Elma gaat in de laatste bocht buitenom en stevent af op haar tweede kunstijsoverwinning op rij. In het peloton finishten Rixt als 12e, Kimberly 16e, Imke 27e, Carla 28e, Ineke 33e en Iris 40e.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> Elma de Vries pakt draad weer op (schaatsen.nl)

Juryrapport Dick van Gangelen Trofee:
De wedstrijd werd vanaf het begin serieus hard gemaakt. Na twaalf ronden was er een ontsnapping van Elma de Vries, Leonie Lubbinge en Marleen Elstgeest. Deze drie werden na zeven ronden te zijn weggeweest teruggehaald door het peloton. Tussendoor werd er ook flink gestreden in de tussensprints, waardoor Mariska Huisman en Janneke Ensing op een gegeven moment bijna tweehonderd meter achter lagen op het peloton, omdat de een niet voor de ander wilde rijden. Met nog elf ronden op het bord onsnapten Yvonne Spigt, Danielle Lissenberg-Bekkering en Elma de Vries. Deze drie trokken er flink aan met een ontketende Elma hadden ze binnen de kortste tijd tweehonderd meter en werden in de laatste ronden nog opgewacht door ploeggenoten die er ook voor zorgden dat de voorsprong werd behouden. De einsprint werd ingezet en Elma de Vries die zich al de hele wedstrijd van voren had laten zien en heel veel werk verrichte, ging er met de winst vandoor. Een verdiende eerste plek, ook in de beoordeling van de DVG-jury.
Ploegen:
Palletschilderwerken.nl was in Heerenveen het beste damesteam van de dag , vooral ook dankzij Imke Vormeer, die de hele wedstrijd door in de aanval was geweest , gecontroleerd had in dienst van de ploeg en steeds van voren had gereden.

Beelden wedstrijd met dank aan Arend Heideman: