Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Carla tweede in Grand Prix klassement

Twaalf uur na de finish op Heerenveen stonden de dames alweer aan de start op Flevonice voor de finale van de KPN Natuurijs Grand Prix. Mooie omstandigheden op het parcours in de polder. De stevige wind maakte er een zware wedstrijd van. In de eerste ronden diverse aanvallen, zonder succes. Na 20 kilometer koers ontstaat er een kopgroep van zeven dames. Elma is hier namens de Schaatsmeiden in vertegenwoordigd. De zeven werken goed samen en nemen al snel een voorsprong van meer dan twee minuten. Rixt en Kimberly moeten helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten.
In het peloton zorgt Imke ervoor dat Carla goed in positie blijft om zo de tweede plek in het klassement veilig te stellen. In de kopgroep is het spel op de wagen. Mariska Huisman en Francesca Lollobrigida kiezen het hazenpad. De andere koplopers kijken naar elkaar. Mariska Huisman wint vervolgens de sprint en daarmee het eindklassement. Elma sprint naar plek vijf in koers. De sprint van het peloton wordt gewonnen door Carla en wordt daarmee tweede in het eindklassement.

>> Uitslag en eindklassement (Schaatsen.nl)
>> Wedstrijdverslag geschreven door Elma 
>> Wedstrijdverslag Carla (carlazielman.nl)

Juryrapport Dick van Gangelen Trofee
Een wedstrijd voor de aller sterksten. Harde wind en zwaar ijs zorgden al vroeg in de wedstrijd voor de nodige afvallers. Mede door het actieve rijden van Elma de Vries in het begin ontstond een kopgroep van zeven rijdsters Foske Tamer van der Wal, Francesca Lollobrigida, Birgit Witte , Sharon Hendriks, Lisa v.d. Geest en ploeggenote Mariska Huisman. Er werd goed samengewerkt en zo kon deze groep wegblijven. Met nog 15 km te gaan ontsnapte Mariska Huisman, later kon Francesca bij haar aansluiten. In de sprint was Mariska de sterkste. Birgit Witte eindigde als derde. De jurypunten gingen naar Mariska, Francesca en Elma.