Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Eerste training met de Schaatsmeiden

Gezelligheid en trainen kan heel goed samen. Zelfs zó goed, dat regen en kou de pret niet konden drukken. Vanmorgen vroeg vertrok ik vanuit het droge Twente richting Emmeloord voor mijn eerste training met de Schaatsmeiden. Toen nog onwetend; zowel over het team, als over de ronde die we zouden gaan fietsen. Daarnaast had ik mij ook niet voorbereid op een fikse regenbui….

..Ik ben Pien Keulstra. Inmiddels woon ik weer een jaartje bij mijn ouders in Boekelo, vlakbij Enschede. Ik kom uit een gezin met vijf kids. Ik weet niet anders dan dat mijn ouders de triatlonsport beoefenen. Naast hun werk zijn ze dan ook veel buiten om lekker te sporten. Het is dan ook niet zo gek dat ik hier wel wat van heb meegekregen. Ik heb zelf altijd de triatlonsport gedaan naast de schaatstrainingen en atletiektrainingen. Vanaf 2010 ben ik naar Heerenveen verhuist om aan te sluiten bij het team van Erik Bouwman (jong oranje). Afgelopen jaar heb ik voor team Activia geschaatst bij coach Jac Orie.

(vanmorgen:)

Ik had in Zwolle met Elma en Imke afgesproken. Zij zouden mij vanaf het treinstation ophalen om vervolgens gezamenlijk richting het huis van Jack en Mireille te rijden. Na een eerste kennismaking met alle dames, een bakje koffie en zelfgemaakte koeken van Mireille sprongen we op de fiets. Dat we nat zouden worden, was toen al een feit, want het regende al. Tijdens het fietsen had ik mooi de kans om eens uitgebreid te babbelen met iedereen om eens wat beter kennis te maken. Wat mij opviel, was het feit dat iedereen gezellig bleef babbelen waardoor ik zelf geen enkel moment heb gedacht; ''goh, ik zou toch graag thuis zijn nu.” Na een fietstocht van ruim 3 uur, werden we opgewacht door Rixt die al druk bezig was om ons lekker op te warmen met een flinke bak soep, warme broodjes en natuurlijk een gekookt ei. Het is immers Pasen.

Ik heb genoten van de eerste dag met de Schaatsmeiden en Jack. De gezelligheid en het plezier van de groep doen me goed. Ik kijk uit naar een leuke zomer met vele mooie, zware trainingen.

Groetjes, Pien