Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Slijtageslag in Breda

Een ware slijtageslag in Breda tijdens de negende wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Net voor de eerste sprintserie werd er twintig ronden lang keihard gekoerst. Dit was vandaag ook het doel van de Schaatsmeiden om in deze fase van de wedstrijd hard te maken. De meiden kregen steun van andere ploegen en al snel was het peloton gehalveerd. In de laatste vijfentwintig ronden is het hopen op en mooie kopgroep. Diverse aanvallen van een zeer strijdlustige Pien, Rixt, Imke en Iris. Echter zgeen was succesvol. Zo werd het toch een sprint tussen de overgebleven drieëntwintig rijdsters. Irene Schouten won de wedstrijd. Mooie koers.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)

Juryrapport Dick van Gangelen Trofee
De dames hebben het publiek in Breda een prachtige en snelle wedstrijd laten zien. Lisa van der Geest plaatste de meest overtuigende demarrages en ook Pien Keulstra zocht regelmatig de aanval. Beide dames kregen niet de ruimte om echt weg te komen maar lieten wel zien hoe sterk ze zijn.
In de beginfase legde een aantal sterke dames het peloton lange tijd een zeer hoog tempo op. Met nog 35 ronden te gaan was er een grote groep van ca. 24 dames over. In deze schifting waren de dames van Palet Schilderwerken zeer actief. Ook in de slotfase werd er door deze ploeg veel aangevallen. De jury beloonde hen daarmee met de punten voor de beste ploeg.
Ploegen:
Bij de dames waren in Breda de rijdsters van Palet Schilderwerken zeer actief en met name in het laatste deel van de wedstrijd drukten zij hun stempel op de koers Ook in de slotfase werd er door deze ploeg veel aangevallen. De jury beloonde hen dan ook met de punten voor de beste ploeg.