Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Elma rijdt naar tweede plek in Rotterdam

Na de zware wedstrijd van Breda was het zondagochtend om 11.00 opnieuw tijd om uit de startblokken te vertrekken. De Hotel Ridderkerk Marathon, vorig jaar nog Kampioenschap van Kralingen, wordt verreden op de baan in Rotterdam waar een tunnel overheen is gezet. Een bijzondere ervaring voor de rijdsters en dit keer live mee te kijken via de livestream. Vorig jaar stonden Mariska Huisman, Sharon Hendriks en Elma de Vries op het podium en ook dit jaar zorgde dit trio voor spektakel.

Opnieuw werd er door onze Schaatsmeiden veel aangevallen. Pien ging meerdere malen met een groepje op avontuur maar kwam niet weg. Ook Jade liet meerdere malen van zich spreken en zo doen onze debutanten het zeer verdienstelijk. Een paar keer ontstond er een kansrijke kopgroep zowel paars als rood vertegenwoordigd. Uiteindelijk sprong Elma weg met in haar kielzog Mariska Huisman en Sharon Hendriks. Langzaam kregen ze ruimte en ontstond er 100m voorsprong. Het peloton twijfelde maar het trio reed naar een ronde voorsprong. Een finale met Elma die niet fit was en Mariska Huisman die Elma op kop dwong. Een lastige positie voor Elma maar met het aantrekken van de sprint in een laatste poging werd Elma netjes tweede. Podium voor mkbasics.nl!

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> wedstrijdverslag geschreven door Elma

Juryrapport Dick van Gangelen Trofee
Elma de Vries viel op met enkele venijnige aanvallen en uiteindelijk nam zij ook het initiatief dat tot de beslissende kopgroep leidde. Daarmee verdiende ze de maximale punten van de DvG-jury. Ook bijzonder actief was Mariska Huisman, die in vrijwel geen enkele kopgroep ontbrak. De derde dame uit de beslissende kopgroep, Sharon Hendriks, kreeg het laatste punt van de jury.
Ploegen:
In de dameswedstrijd was de ploeg van MK Basics het sterkste collectief. Wat uiteindelijk resulteerde in een podiumplek voor Elma de Vries.