Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Iris derde in Utrecht

Tijdens de tweede wedstrijd om de Marathon Cup is Iris derde geworden. De leidster in het jongerenklassement was in de finale samen met Janneke Ensing en Carien Kleibeuker op avontuur. Iris plaatste een alles of niets demarrage, maar moest in de laatste honderd meter toch haar meerdere erkennen in Ensing en Kleibeuker.

De wedstrijd in Utrecht kwam pas goed op gang in de laatste dertig ronden. Helaas was Nicky al vroeg in de wedstrijd gevallen. Corina maakt ten opzichte van Amsterdam mooie progressie, maar kan de wedstrijd nog niet volbrengen. Het waren vanavond Jade, Ineke en Imke (Palet Schilderwerken) en Elma & Iris (mkbasics.nl) die mooie aanvallen plaatsten. Iris en Ineke probeerden beide nog solo weg te rijden, maar helaas zonder succes. In de laatste dertig ronden gebeurde er van alles. Maar diep in de finale valt de beslissende slag, er zijn zes dames op avontuur. Waarbij Iris samen met Janneke Ensing en Carien Kleibeuker uit eindelijk overbleven en mochten strijden voor de winst.
Door de derde plek staat Iris nog steeds aan de leiding in het jongeren klassement, op de voet gevolgd door Jade. Volgende week is het marathoncircus in Deventer, start dames 19.30u.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> wedstrijdverslag geschreven door Elma