Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Rixt wint mass-start B-groep

Het KNSB cup weekend in Enschede werd afgesloten met een mass-start. In de B-groep was er de winst voor Rixt. De wedstrijd werd opengebroken door Imke. Zij plaatste met acht ronden te gaan een demarrage en pakte daar door de volle punten in de tussensprint. Net voor de laatste tussensprint werd ze bijgehaald door Rixt en Jessica Merkens. Rixt en Merkens rijden door en in de laatste ronde rijdt Rixt weg bij haar mede vluchtster. Rixt wint, Imke wordt keurig vierde.

In de A-groep is het Jade die in de eerste tussensprint de punten pakte. In de tweede sprint zien we Elma goed van voren en raapt de vijf punten op. Richting de laatste tussensprint probeert Ineke weg te rijden, maar net voor de streep wordt zij bijgehaald. Mooie actie, maar helaas geen punten. In de eindsprint wint Irene Schouten voor Janneke Ensing. Jade wordt vierde en Elma vijfde. Eva en Ineke finishen in het peloton.

Eerder op de dag reed Imke de 5000 meter. Op het laatste moment werd ze nog toegevoegd en wist in Enschede 7.31.86 te rijden.