Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Haarlem: Imke 4e, Nicky 6e

Haarlem was het toneel voor de vierde wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Na diverse aanvallen van met name team Palet Schilderwerken lukte het Imke en Nicky om met nog vijf dames weg te rijden. Deze kopgroep kreeg al snel een halve baan voorsprong. Daarachter proberen Jade en Iris de sprong te maken, maar dit tweetal kreeg niet de ruimte. De kopgroep draaide goed door en binnen de tien ronden hebben ze de achterkant van het peloton weer aangetikt.
In de finale sprint het peloton voor plek acht. Iris finisht als dertiende, Jade vierentwintigste en Ineke zevenenveertigste.
In de strijd om de podiumplekken wordt er vooral naar elkaar gekeken. Imke kiest haar moment, gaat aan en krijgt een beuk. Jammer, nog een keer proberen. Nu raken de anderen ook op stoom. Op het laatste rechte eind naar de finish alles eruit, maar net tekort voor het podium, vierde. Nicky reed op haar thuisbaan onder vele aanmoedigingen naar de zesde plek.
In het algemeen klassement staat Iris tweede en ze is leidster in het jongerenklassement. In de strijd om de beste jongere volgt Jade Iris op korte afstand met een tweede plek.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> wedstrijdverslag geschreven door Nicky