Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Jade wint solo in Thialf

Jade heeft op schitterende wijze de vijfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup op haar naam geschreven. Ze pakte solo een ronde voorsprong op het peloton na een schitterende teamprestatie van Palet Schilderwerken en mocht als beloning twee ere rondes rijden.
De koers begon rustig, maar op het snelle ijs van Thialf lag het tempo dermate hoog dat ontsnappen uit het peloton bijna onmogelijk was. De Schaatsmeiden probeerden het wel, maar kregen geen medewerking van andere ploegen. Halverwege koers demarreert Jade in de hoop dat er nu wel een groepje weg mag rijden. Het peloton laat Jade rijden en al snel heeft ze honderd meter. Door uitstekend afstopwerk van Rixt werd het gat al snel tweehonderd meter. Imke laat haar afzakken en neemt Jade op sleeptouw, ronden lang sleurt zij haar ploeggenote richting de staart van het peloton. Vervolgens laat Ineke haar afzakken. Ook Ineke rijdt haar longen uit haar lijf, metertje voor metertje komen ze dichterbij. In de laatste zes ronden tikt Jade de staart van het peloton aan, een uitstekende (team)prestatie.
Het peloton krijgt de bel op drie, Iris zit goed gepositioneerd en sprint naar een uitstekende vierde plek. Rixt rijdt ook binnen de top 10, ze wordt achtste. Nicky finisht als 44e.
In het klassement nadert Iris leidster Janneke Ensing op vijf punten. Jade maakt een reuze sprong in het klassement en dendert met een zesde plek de top tien binnen. In het jongerenklassement staat Iris eerste en Jade tweede.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> wedstrijdverslag geschreven door Jade

Media:
>> Berga en Van der Molen snelste bij marathon Thialf (NOS)
>> Aanvaller Jade van der Molen soleert in Thialf naar eerste zege (schaatspeloton.nl)
>> Jade van der Molen neigt naar marathon (schaatsen.nl)
>> Van der Molen wint in Thialf (proskating.nl)
>> Een nieuwe topper: Jade van der Molen (Leeuwarder Courant, via Blendle)