Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Iris derde in massasprint Leeuwarden

Het marathonpeloton reed vanavond voor het eerst in de nieuwe 11stedenhal in Leeuwarden. De omstandigheden waren uitstekend en op het snelle ijs was het moeilijk om met een groep weg te komen uit het peloton. Aanvallen waren er wel maar werden vrijwel direct in de kiem gesmoord.

Er waren diverse valpartijen en bij één valpartij was Iris betrokken. Elma zag het en ging boven op de rem, ze reed Iris keurig terug naar het peloton. Een compact peloton gaat de laatste tien ronden in. En zo werd deze zevende wedstrijd om de KPN Marathon Cup beslist met een massasprint. Een sprint waarin Iris en Jade uitstekend voorin werden gehouden door o.a. Imke en Elma. In de laatste ronde zit Iris achter Janneke Ensing en Irene Schouten. Irene Schouten wint, Janneke Ensing wordt met halve schaatslengte voorsprong op Iris tweede, Iris na uitstekende sprint derde. Daarachter sprint Jade naar een zevende plek. Uitstekend teamwork van beide ploegen.

In het klassement staat Iris tweede en Jade vierde. In het Jongerenklassement blijft Iris leidster, kort gevolgd door Jade.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> wedstrijdverslag geschreven door Corina