Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Ineke en Iris op podium Den Haag

De achtste wedstrijd om de KPN Marathon Cup werd verreden in Den Haag. Op ijsbaan De Uithof ontstond er halverwege koers een grote kopgroep van zestien dames. In deze kopgroep vijf Schaatsmeiden. Ineke, Iris, Jade, Elma en Nicky zetten samen met hun medevluchters het peloton op een ronde. Mede door goed afstopwerk van Imke en Eva.
In de finale proberen Elma en Nicky te demarreren maar de overige dames reageren direct. Ineke kiest in de laatste ronden positie achter Janneke Ensing. Op de bel komt Iris met Jade buitenom, worden nog wel gehinderd door rijdsters die van kop af komen. Janneke Ensing wint de sprint, kort gevolgd door Ineke, voor haar een mooie tweede plek. Iris maakt met een derde plek het podium compleet. Jade finisht als vijfde, Elma 12e en Nicky 15e. Eva rijdt na een goede koers naar een 49e plek, Imke kwam helaas in de laatste ronden ten val.
In het klassement is Jade opgeschoven naar plaats drie, Iris staat nog steeds mooi tweede. In het jongeren klassement zijn er geen verschuivingen, Iris staat eerste en Jade tweede.

>> Uitslag en klassementen (schaatsen.nl)