Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Jade sprint na val naar tweede plek

De tweede marathon van dit schaatsweekend werd verreden in Rotterdam. Direct vanaf de start werd het tempo flink opgevoerd, de achterdeur van het peloton stond wagenwijd open. Na twintig ronden koers komt Jade ten val. Rixt reageert direct en neemt Jade mee op sleeptouw richting de staart van het peloton. Vervolgens laat ook Ineke zich zakken. De dames van Palet Schilderwerken verrichten beulswerk om Jade weer bij de groep te krijgen, en met succes. Aan de kop van de koers is het Elma die aanval op aanval plaatste. Iris probeerde mee te springen met rijdsters die naar Elma toe wilden springen en zo werd het levendige koers.

De overgebleven dertig dames gaan strijden voor de ereplaatsen. Elma dirigeert Iris naar de kop van de koers. Jade zit achter klassementsleidster Janneke Ensing. Ensing wint de wedstrijd, nipt voor Jade en Emma Engbers. Iris staat met een vierde plek net naast het podium. Elma finisht als 16e, Nicky 17e, Ineke 27e en Imke 28e.
De posities in het klassement zijn onveranderd. Kortom mooie wedstrijd weekend voor de Schaatsmeiden. Volgende weekend weer twee wedstrijden, in Breda en Enschede.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> wedstrijdverslag geschreven door Ineke