Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Ineke zoekt aanval en wordt derde

De KPN Marathon Cup in Breda werd een bijzonder schouwspel. De twee sterke formaties van Aware en Iskate waren op oorlogssterkte naar Breda afgereisd. Direct vanaf het startschot gooide Aware de knuppel in het hoenderhok. De Schaatsmeiden waren attent, Jade en Elma sprongen mee. Het eerste gedeelte van de wedstrijd volgde aanval op aanval. Halverwege koers ontstaat er dan een serieuze kopgroep van zeven dames met daarbij Iris en Ineke. De sterke blokken Iskate en Aware waren ook goed aanwezig in deze groep, maar wilden niet met elkaar rijden. Dit leverde een bijzonder schouwspel op. Deze kopgroep redde het dan ook niet.

Dan met nog dertien ronden te gaan valt het peloton stil en begint Ineke aan een indrukwekkende solo actie. Ze pakt al snel een halve baan, Imke laat zich terugzakken. Het peloton twijfelt, zou het dan toch….. Het peloton begint te rijden, het gat met Ineke en Imke wordt snel kleiner. Dan springen Carien Kleibeuker en Aggie Walsma uit het peloton, Ineke moet op haar tanden bijten maar kan aansluiten. De twijfel slaat weer toe in het peloton. De laatste ronde, Carien Kleibeuker wint de wedstrijd voor Aggie Walsma, Ineke wist het sprintende peloton nog net voor te blijven en beloonde haar aanvalslust met een derde plek. In de pelotonssprint eindigt Iris als achtste. Nicky finisht als 20e, Jade 26e en Elma 27e. Rixt kwam helaas ten val.

In het klassement weinig verschuiving. Iris en Jade staan tweede en derde in het Algemeen Klassement. In het Jongerenklassement gaat Iris aan de leiding voor Jade.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)

Media:
>> Carien Kleibeuker geniet van het spel (schaatsen.nl)
>> KPN Marathon Cup Breda fascinerend schouwspel (marathonschaatser.nl)

(Beelden wedstrijd, dames vanaf 3.15)