Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Boeiende koers in Eindhoven, Iris 3e

De 13e wedstrijd om de KPN Marathon Cup werd een boeiende koers. De dames trakteerden het publiek op mooie aanvallen. Na de eerste schermutselingen ontstaat er een serieuze kopgroep met o.a. Elma en Ineke. De kopgroep krijgt honderd meter, maar kan de voorsprong niet verder uitbouwen. Zodra deze groep werd teruggepakt plaatst Iris een aanval, Janneke Ensing en Jade volgen. Het drietal pakt al snel tien seconden op het peloton. Daarna blijft de voorsprong continu rond de twaalf seconden. Lisa van der Geest waagt de sprong met op de bagagedrager Elma. Dit tweetal achterhaald de kopgroep en de vijf dames werken vervolgens goed samen. In het peloton verrichten de andere Schaatsmeiden uitstekend afstopwerk.
De kopgroep gaat strijden voor het podium. Iris kiest samen met Lisa van der Geest de aanval. De andere drie moeten even passen. Janneke Ensing springt naar de twee koploopsters en rijdt direct door naar de overwinning. De sprint om plek twee wordt gewonnen door Lisa van der Geest voor Iris (3e), Jade (4e) en Elma (5e). In het peloton finisht Imke als 19e, Nicky 36e en Ineke 39e.
In het Algemeen Klassement staan Iris en Jade keurig twee en drie. In het Jongerenklassement gaat Iris aan de leiding voor Jade.

>> Uitslag en klassementen (schaatsen.nl)