Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Elma 2e op natuurijs Haaksbergen

De eerste marathon op natuurijs werd dit jaar verreden in Haaksbergen. Schitterende winterse omstandigheden en veel publiek langs de baan, kortom mooie ingrediënten voor een mooie koers, En de dames reden een mooie koers. De schaatsmeiden waren direct vanaf het begin erg actief. Vele demarrages werden door de dames van MKbasics.nl en Palet Schilderwerken geïnitieerd. Na diverse pogingen ontstond er halverwege koers een kopgroep van vier dames. Ineke en Nicky zitten er namens de schaatsmeiden bij. De samenwerking is goed, toch kost het Nicky te veel kracht en moet de kopgroep laten gaan. Ineke blijft over met Emma Engbers. Irene Schouten waagt de sprong uit het peloton met Elma op de bagagedrager. Het tweetal sluit aan bij de koplopers. De vierkoppige kopgroep werkt weer uitstekend samen en bouwt de voorsprong rustig uit.
De kopgroep nadert het peloton en met nog drie ronden te gaan krijgt het peloton de bel. Imke sprint naar plek 20, Nicky 23 en Jade 29. De kopgroep sprint voor het podium, Elma zit achter Irene Schouten maar kan haar niet meer voorbij, Elma 2e. De sprint om plek drie wordt nipt verloren door Ineke, al wordt ze in eerste instantie wel als nummer drie geklasseerd. Maar na bestudering van de beelden ging de derde plek naar Emma Engbers.
Mooi was ook dat Corina in Haaksbergen aan de start stond. Het herstel van de ziekte van Pfeiffer gaat gestaag, maar deze mooie natuurijswedstrijd wilde ze niet laten schieten.

De leidersprijs in Haaksbergen ging naar Elma.

>> uitslag (schaatsen.nl)

Media
>> Schouten sprint naar zege (NOS)
>> Irene Schouten verslaat Elma de Vries (TV Drenthe)samenvatting wedstrijd (TVoost)