Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Iris van der Stelt vertrekt bij mkbasics.nl

Na vier jaar een belangrijke factor te zijn geweest van de rode brigade van het team mkbasics.nl heeft Iris van der Stelt aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe omgeving. In het seizoen 2012/2013 heeft Iris met het nummer 54 haar debuut gemaakt in het damespeloton. Samen rijdend met Elma de Vries en de inmiddels gestopte Mireille Reitsma heeft ze haar ervaring in de marathonwereld op kunnen doen.

In de afgelopen vier jaren heeft Iris zich bij de Schaatsmeiden weten te ontwikkelen tot een rijdster waar mee rekening moet worden gehouden in de strijd voor de winst. Vorige week heeft Van der Stelt het Open Oostenrijkse Kampioenschap op haar naam weten te zetten. Eerder dit seizoen kwam ze in de Heideman Bokaal als eerste over de streep. Ook stevent ze dit jaar af op de eindprijs in het Jongerenklassement en staat ze 2e in het algemeen klassement.
Trainer en ploegleider Jack de Rijke betreurt het vertrek van Van der Stelt: “Iris heeft een mooie ontwikkeling door gemaakt bij de Schaatsmeiden. Graag had ik haar volgend jaar opnieuw voor mkbasics.nl willen laten rijden voor de podiumplekken. Ik heb vertrouwen in de groei die Iris nog in zich heeft en had onze samenwerking willen voortzetten. Iris heeft daarin haar keuze gemaakt.”

De Schaatsmeiden wensen Iris van der Stelt veel succes met haar nog volgende carrière. Voor de vrijkomende plek in het team mkbasics.nl wordt nog naar een andere rijdster gezocht.