Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Iris wint in Groningen

Tussen de natuurijswedstrijden in Oostenrijk en Zweden werd er in Groningen weer “gewoon” zeventig rondjes gestreden om de KPN Marathon Cup. De dames maakten er een mooie koers van.

Jade was direct vanaf de start erg actief. Diverse aanvallen en veelal zat zij er bij. Na twintig ronden zet Imke een aanval op en al snel krijgt ze een paar rijdsters mee. Zo ontstaat er een mooie kopgroep van negen dames met Imke, Jade en Iris. In het peloton waken Elma, Rixt en Nicky. Kortom een uitstekende situatie. De kopgroep pakt al snel een halve baan voorsprong. Het peloton geeft zich gewonnen en zo pakken de negen dames een ronde voorsprong. De wedstrijd zit daarna wel op slot. Nicky plaatst nog een mooie demarrage, maar het peloton laat haar niet gaan.

Het peloton sprint af, Nicky 22e, Rixt 28e en Elma 45e. De negen koploopsters rijden de laatste tien ronden. Met nog drie ronden te gaan valt de groep stil en plaatst Imke een alles-of-niets aanval. De groep aarzelt, dan is het Birgit Witte die reageert. Imke rijdt inmiddels richting de bel, de andere dames zetten het op een sprinten en rijden Imke voorbij. Iris komt als tweede uit de laatste bocht en sprint naar haar eerst Marathon Cup zege. Een schitterende overwinning. Jade wordt zesde en Imke finisht als negende.
De posities in de top van het Algemeen Klassement (Iris 2e en Jade 3e) en Jongeren Klassement (Iris 1e en Jade 2e) zijn ongewijzigd. Nog twee Cup-wedstrijden te gaan.

>> uitslag en klassementen (schaatsen.nl)
>> wedstrijdverslag geschreven door Iris 

Media:
>> Van der Stelt snelt naar marathonzege (nos.nl)
>> Mooi cadeau Iris van der Stelt (schaatsen.nl)
>> Iris van der Stelt snelt in Groningen naar eerste cupoverwinning van het seizoen (marathonschaatser.nl)
>> Iris van der Stelt snelt naar winst bij terugkeer in Nederland (schaatspeloton.nl)