Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Iris tweede op Runn meer

In het Zweedse Falun is Iris vandaag tweede geworden in de derde wedstrijd in de natuurijs Grand Prix. Goed ijs, klein zonnetje en een matige wind waren de ingrediënten voor een mooie koers op het Runn-meer. Het peloton viel in de tweede ronde al uit één. In de voorste groep Iris, Jade, Ineke en Elma. In het gedeelte met de wind in de rug plaatst Iris vervolgens een demarrage. Ze krijgt Birgit Witte, Marianne van Leeuwen, Sharon Hendriks en Carla Ketelapper mee. Het vijftal werkt goed samen. Daarachter een groepje met Ineke en daar weer achter Elma met Jade.
De slag is geslagen, verschil met de kopgroep en de eerste achtervolgers is al snel twee minuten. Ineke zit inmiddels in het groepje met Elma en Jade zit in de derde groep met Nicky. De vijf koplopers laten het aan komen op een sprint. Iris gaat van kop af. Met rake klappen dendert ze richting de finish. In de laatste meters komt Carla Ketelapper nog langszij. Iris tweede en staat daarmee voor het eerst op het podium in Zweden.
“Groepje Elma” sprint voor plek negen. Elma wordt in deze sprint tiende, Ineke 13e. In de derde groep finisht Jade, met materiaalpech, als 21e. Nicky 23e en Imke finisht op een 29e plek.

In het klassement staat Iris nu 8e, Ineke 12e, Jade 17e en Elma 22e. Komende zaterdag de Grand Prix finale wedstrijd op het Runn meer, de wedstrijd over 100km start dan om 10.31u.

>> uitslag en klassement Grand Prix (schaatsen.nl)