Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Jack de Rijke neemt afscheid van Schaatsmeiden

Jack de Rijke, trainer van de Schaatsmeiden en ploegleider van het team mkbasics.nl zal na dit seizoen een eigen weg inslaan. De 40-jarige trainer uit Emmeloord vind het na vijf seizoenen Schaatsmeiden tijd voor een nieuwe stap. Welke stap dat zal worden is nog niet bekend en daar wil De Rijke rustig naar op zoek.

"Het zijn vijf super jaren geweest waarin ik veel geleerd heb, een team heb weten te draaien zowel sporttechnisch als in sponsorzaken, ik ben dan ook trots op wat we de afgelopen jaren samen met de sponsors mkbasics.nl en Palet Schilderwerken hebben neergezet", aldus De Rijke. Het benoemen van één hoogtepunt is niet mogelijk voor De Rijke, "We hebben zoveel verschillende prestaties weten neer te zetten op zowel de discipline langebaan als marathon, van natuurijsklassiekers tot Olympische Spelen, elk seizoen heeft prachtige momenten waardoor de vijf jaren tot een voor mij unieke reeks van sportbeleving is geworden. Daarin heb ik de samenwerking met de schaatsers en hen proberen beter te maken als het belangrijkste gevonden. Ik wil mijzelf als trainer door ontwikkelen en nieuwe processen leren, in de huidige situatie kan ik dat niet meer vinden."

Onder begeleiding van Jack de Rijke zijn door verschillende Schaatsmeiden onder meer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gewonnen, deelname aan World Cups en Olympische Spelen 5000m en tal van podiumplekken op zowel natuurijs als kunstijs.

Het begeleidingsteam zal zich gaan beraden op het vervolg van de Schaatsmeiden en welke weg ingeslagen zal worden. Dat zal later bekend worden.