Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Jade van der Molen kiest eigen weg

Jade van der Molen zal komend seizoen niet meer in het pak van Palet Schilderwerken starten. Het afgelopen seizoen wist Jade mede door goede hulp van haar teamgenoten de vijfde wedstrijd om de KPN Cup in Heerenveen solo te winnen. Dit was haar eerste overwinning als marathonrijdster. De studente bedrijfskunde behaalde een vierde plek in het Algemeen Klassement en stond met het Jongerenklassement op het podium naast witte pak winnares en tevens Schaatsmeid Iris van der Stelt.

Van der Molen heeft twee seizoen bij de Schaatsmeiden gereden. Vorig jaar reed Jade de marathonwedstrijden met nummer 21 voor het Challenge Team en nam ze deel aan het NK Afstanden en NK Allround als rijdster van Palet Schilderwerken. Dit jaar was nummer 21 in het zwart blauw van Palet Schilderwerken één van de aanvallers in het peloton met verschillende podiumplekken als resultaat waar van één overwinning.

De 21-jarige schaatster heeft besloten op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om zich zowel op het langebaanrijden als in het marathonschaatsen te verbeteren. Bij welke ploeg ze komend seizoen zal gaan rijden is nog niet duidelijk. De begeleiding en sponsors van de Schaatsmeiden danken Jade voor haar inzet en wensen haar veel succes in haar nog volgende schaatscarrière.