Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup finale te Amsterdam, 27 februari 2014

Ik werd vanmorgen wakker, maar veel geslapen had ik wederom niet. Adrenaline lijkt al sinds de laatste week van de olympische Spelen door mijn lijf te gieren. De wedstrijd van gisteren deed die hormoonproductie nog eens flink aanwakkeren.

De wedstrijd gisteren op de coolste baan van Nederland begon met weerzien van alle schaatsmeiden. Niks poespas, gewoon alsof ik vorige week nog meedeed en we zin hadden in de volgende wedstrijd, daar houd ik van, een welkom thuis.
Met een fantastisch bronzenpak speciaal voor mij gingen we van start, in de aanval zoals schaatsmeiden dat gewend zijn. Om en om een aanval en hopen dat het lukt om weg te blijven op weg naar winst.
Ik tref Lisa, een goede schaatsster en talent voor de toekomst. Ze rijdt keurig achter mij aan, ze kan niet overnemen te moe en te zwaar zijn haar woorden. Ik vind het best en gun haar deze mooie race achter mij aan maar dan is de zege voor mij, een redelijke afspraak leek mij voor iemand die werkelijk niks hoeft te doen. Desondanks wordt het een echte finale, waarin ik zelfs sprintend moest laten zien wie er vandaag de sterkste van ons tweeën was. Ik heb nog nooit zo fel mijn twee armen in de lucht gegooid over de streep. En Lisa moet geloof nog maar even naar haar geweten luisteren.

Met wat meer lieve ogen terugkijkend op de wedstrijd, was het mooi om weer samen op het ijs te staan, zeven schaatsmeiden sterk. We waren actief, zochten elkaar op en voelde ik de verbondenheid, we waren een strak aanvallend pact. Elma kwam mij nog even helpen, juist die kleine dingen maken de ketting sterk. Iris haalde een mooie tweede plek in het jongerenklassement binnen en wij als team werden beloond met het DVG klassement en een derde plaats in het cup klassement.

Het was een mooi seizoen meiden, zowel in de marathon als op de langebaan. Dankjulliewel voor de prachtige Olympische oorbellen, dat vond ik het allermooiste van gisterenavond. Dikke kus.

Carien