Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 1 Amsterdam

De kop is eraf!

Na een zomer lang trainen is het altijd weer extra spannend zo'n eerste wedstrijd. Hoe sta ik ervoor? Hoe doen de andere het?

Met twee voltallige teams schaatsmeiden.nl stonden we aan de start. Voor Eva, Nicky en Corina hun landelijke debuut bij de ploeg.

Corina reed 2x zo lang mee als vooraf gedacht na een zomer waarin zij helaas de ziekte van pfeiffer kreeg. Een goede start en gelukkig duurt het seizoen nog lang. Komt helemaal goed met haar! Nicky had helaas de pech ten val te komen. Voor Eva was het allemaal nieuw en zij heeft in Amsterdam een mooi inkijkje gekregen.

Om 19:00u dan ein-de-lijk het startschot.
Het seizoen is begonnen. De eerste rondes reed ik nog met ietwat bibberende benen achterin het peloton. Na een ronde of 10 leek het me wel tijd om wat meer naar voren op te schuiven waar ook mijn ploeg genoten al lekker actief bezig waren.

Na een aantal demarrages was het Carien Kleibeuker die er vandoor ging. Ik kon mooi met haar mee. Carien had mooi de vaart erin en we kwamen dan ook dicht (ong 150m) bij de staart van het peloton in de buurt. Op dat moment moet ik een gaatje laten en laat Elma zich afzakken om mij te helpen. Ik ben erg blij weer even op adem te kunnen komen! Door het beulswerk van Elma komen we nog bij Carien terug, maar het lukt helaas niet om alsnog een rondje te pakken.

Eenmaal terug in het peloton is het even vol herstellen. Dan begint al vrij vroeg het finale spel dat wordt geleid door de sprintersploegen. Daarachter zit een mooi Palet treintje en ik. In de laatste ronde lukt het om net op tijd naar buiten te stappen en niet opgesloten te raken. De Italiaanse Lollobrigida wint de eerste wedstrijd. Ik sprint naar een 5e plek en mag volgende week in het wit starten. Een mooi begin :-)

Allemaal blij dat de kop eraf is bespreken we de wedstrijd na. Iedereen kijkt alweer uit naar de volgende in Utrecht! :-)

Groetjes,
Iris