Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 2 Utrecht

In wat normaal gesproken het weekend is van de NK afstanden, wordt nu 'slechts' een World Cup kwalificatie wedstrijd gereden. Net zo moeilijk om je voor te plaatsen,en voor de langebaners net zo belangrijk voor het vervolg van het seizoen. Want wie zich niet plaatst voor de eerste serie World Cups heeft pas in december nog een kans om nog iets van zijn of haar seizoen te maken. Een probleem dat wij in de marathon gelukkig niet kennen, wij mogen elke week strijden om de winst, en we mogen allemaal uitkijken naar de wedstrijden op natuurijs, op de Weissensee en in Zweden.
We hebben toch 3 dames aan de start staan in Enschede maar Imke, Ineke en Jade gaan niet door naar de World Cups. Ze gaan wel door naar Utrecht voor de tweede wedstrijd van de marathon cup.
Vorige week in Amsterdam ging het al behoorlijk goed dus we hebben zin in deze wedstrijd. Carien Kleibeuker brengt de groep direct lekker op gang en Nicky is betrokken bij een valpartij. Doordat het voorin onrustig blijft, en het tempo dus hoog, lukt het Nicky niet om terug te komen.
Iris rijdt een tijdje alleen vooruit, Ineke krijgt ook solo een ruime voorsprong, maar dat is vanavond niet vol te houden met een gretig peloton. Ik spring weg met Carien maar dan wordt Lollobrigida actief met jagen.
Uiteindelijk ontstaat er toch een groepje. Aanvankelijk van 6 dames, daar blijven in de finale drie van over met Iris als onze troef.
Carien is er weer bij en nu ook Janneke Ensing. Op de bel is er een sur-place situatie en Iris gaat volle bak aan. De andere twee dames komen er voor de streep toch nog overheen maar een mooie podiumplaats voor iris. Ik volg 'Lollo' en Irene Schouten, terwijl Imke de sprint voor Jade aantrekt.
De achterblijvers van de oorspronkelijke kopgroep worden 4e en 5e, wij komen binnen rond de 10e plek.
Iris verstevigt haar leidende positie in het jongerenklassement waar Jade op de tweede plek staat. In het algemeen klassement is Iris opgeschoven naar een derde plek.

En nu zit ik alweer in een voorjaarsachtig zonnetje in Enschede waar Imke ook nog een 5km mag rijden.
Vanavond rossen we nog een paar rondjes in de mass-start. Het houd je van de straat, maar op de weg. Ook al gaat die weg niet altijd waar je langs wilt,als je je doel voor ogen houd kom je er vanzelf. En anders moet je onderweg in ieder geval genieten.

Elma