Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 3 Deventer

Het is weer zaterdag en dat betekent dat we s’avonds weer aan de bak mogen, dit keer in Deventer. Met een iets andere opstelling dan voorgaande marathons staan we aan de start. Bij Palet valt Rixt in voor Corina, en bij MKbasics is Elma helaas niet aanwezig omdat zij in Taiwan is vanwege het WK Inline-Skaten.

Met een mooi plan op zak dat we in de voorbespreking hebben bedacht starten we vol goede moed de wedstrijd. Het plan was dat Imke, Ineke, Iris en ik al vroeg in de wedstrijd een aanval zouden plaatsen. Een mooie Palet trein met een wit wagonnetje, namelijk Iris in haar witte pak voor de beste jongere. De opzet van deze aanval ging eigenlijk vrij gesmeerd. We zaten goed achter elkaar en toen we met Iris op kop de versnelling plaatsten konden we allemaal mee, door goede coaching van Rixt. Ikzelf vond het een gave aanval, zo met z’n vieren achter elkaar. We reden 4 ronden hard door, maar helaas kregen we niet echt de ruimte omdat steeds iemand het gat naar ons dicht reed. Nadat we bijgehaald werden en even hadden uitgerust in het peloton hadden we als doel om steeds weer wat aanvallen te plaatsen. Dit deden we ook gretig maar niemand kreeg echt ruimte. Helaas was Eva al vroeg in de wedstrijd gevallen, maar door haar bikkel mentaliteit kwam ze weer terug en heeft ze nog mooi aan kop kunnen sleuren.

Ongeveer 20 rondjes voor het eind viel het wat stil, waardoor ik via de binnenkant een demarrage kon plaatsen. Ik kreeg 2 mensen mee en wij reden een paar rondjes stevig door. Toen ik achterom keek hadden we een aardig gat, maar ik zag een groepje aankomen met Iris daarin. Toen dit groepje aansloot waren we een kopgroep van 9. Na wat kop over kop werk begonnen we het peloton in de rug te zien. Ik had het zwaar, maar gelukkig zag ik dat mijn teamies Rixt en Imke super bezig waren. Imke stopte het peloton af, en Rixt liet zich afzakken om mij te helpen. Super teamwork! Uiteindelijk had de kopgroep het peloton ingehaald en was het tijd om af te sprinten voor het peloton. Wij moesten nog 6 rondjes. Janneke Ensing versnelde zo hard dat zij solo naar de streep kon rijden, dus het gevecht om de 2 en 3e plek rustte er voor ons. Na wat probeersels van Iris en van mij reden we met z’n 8en naar de streep. Ikzelf had geen goede sprint meer en eindigde op een 8e plek. Iris had nog een goede sprint maar kwam helaas net te kort voor het podium, zij werd 4e.

Voor mij was dit de eerste keer dat ik een rondje pakte op het peloton, en überhaupt de eerste keer dat ik echt een finale moest rijden. Conclusie: een mooie wedstrijd maar er valt nog veel te leren!
Op naar volgende week, dan mogen we weer knallen in Haarlem!

Groetjes Jade