Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 4 Haarlem

De vierde marathon werd verreden op Haarlem. Voor mij mijn thuisbaan, waar we met twee bijna complete teams aan de start stonden. Alleen Elma ontbrak nog. Zij is in Taiwan voor het WK inline-skaten en zal 17 November daar haar eerste wedstrijd rijden.

De wedstrijd begon vrij rustig met enkele aanvallen van verschillende ploegen. Het peloton was gretig en haalde elke poging terug.
Elke ronde hoorde ik vanuit allerlei hoeken vanaf de baan: Kom op Nicky! , Hup Nicky. Aan de hoeveelheid supporters zal het deze avond niet liggen.

Later in de wedstrijd kwamen er meer aanvallen. Vooral vanuit het team Palet werden er verschillende aanvallen geplaatst. Ik zat alert voorin en probeerde bij elke demarrage voorin te zitten en mee te gaan.

Het bleef een aantal keer doorgaan, totdat uiteindelijk Imke een goed getimede aanval plaatste. Er werd door verschillende rijders gereageerd en ook ik zat erbij. Na deze aanval ontstond al snel de kopgroep, die bestond uit 7 rijders waaronder Imke en ik. Allemaal van 7 verschillende teams. De aanmoediging vanaf de kant werd steeds luider en was 400 meter lang te horen. Gaaf!

Uiteindelijk was de slag geslagen, mede dankzij het goede afstop werk van teamgenoten, en werd binnen 10 ronden het gat naar het peloton gedicht. Met 7 rijders een ronde voorsprong. Nu rustig blijven en focussen op de eindsprint van het peloton. Hier moesten we voorin zitten!

In de eindsprint van het peloton werd Iris uiteindelijk dertiende, Jade vierentwintigste en Ineke zevenenveertigste.
Eva viel helaas vroeg in de wedstrijd en kon het gat naar het peloton niet meer dicht krijgen. Corina reed weer een betere wedstrijd dan in Utrecht en wist weer meer ronden te rijden dan de vorige keer.

Na het afsprinten vormden we met de 7 rijders weer 1 geheel. Nog 5 ronden tot de bepalende sprint. Er werd veel naar elkaar gekeken. Het viel veel stil en af en toe was er een kleine versnelling. Imke gaat aan en waagt de sprong, maar dan wordt ze vanuit links geraakt door een andere schaatser. Mijn eigen reactie kwam laat waardoor ik een hoop snelheid miste. Focussen en door! Imke sprintte in de laatste ronde naar een 4e plaats. Frustrerend als je weet dat de stap naar het podium zo dichtbij is, maar ik heb er alle vertrouwen dat die stap gaat komen! Zelf kwam ik als 6e over de streep.

Ikzelf een mooie ervaring rijker! De eerste keer in de kopgroep, mijn eerste finale en mijn eerste top 10 plaats. Helaas niet mijn beste finale, maar de gretigheid voor de volgende wedstrijden is des te groot!

Op naar Dronten!

Nicky