Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Heideman Bokaal te Dronten

1e overwinning!

Vandaag een "losse" marathon. De Heideman Bokaal. Geen klassement. Iedereen op nul. Ik had er zin in en dit was ook te merken aan mijn ploeggenootjes. Helaas moesten we een aantal dames missen. Elma is in Taiwan voor het WK inline, Eva en Corina waren helaas niet fit en onze opper Paletter Rixt was nog aan het bikkelen op het werk. Met vijf Schaatsmeiden sterk waren we ready to rumble!

De wedstrijd ging om 19.30u van start.
Imke en Ineke gaven er na een aantal speldenprikken een klap op en de dames reden een aantal rondes lang samen aan de leiding. Het peloton zag het gevaar en de dames werden weer teruggepakt hierna ging Jade er vandoor en ook zij bleef verschillende ronden vooruit. Daarna hebben we nog verschillende keren geprobeerd weg te komen, maar het mocht niet baten. In de finale, drie ronden voor het einde, viel het een momentje stil waarna Nicky ontsnapte ... perfecte timing! Pas in de laatste ronde werd zij ingerekend. Op dat moment zat ik mooi van voren achter Carla. In de laatste ronde was het alles of niets en was het gelukkig net genoeg om mijn eerste overwinning te pakken! Dit is niet alleen mijn overwinning maar van de hele ploeg. Ik ben blij dat mooi teamwork beloond wordt!

A.s. weekend mogen we aan de bak in het vernieuwde Thialf! Vooraf aan de marathon rijden een aantal van ons nog een mass-start.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd!

Groetjes,
Iris