Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 5 Heerenveen

Overwinning met een super ploeg.

Wauw, zondag ochtend en ik lig nog steeds te stuiteren in mijn bed. Gister hadden we een fantastische avond in Heerenveen. In het nieuwe Thialf stond gister de 5e KPN marathon cup op het programma. Na de overwinning van Iris donderdag hadden we er allemaal weer veel zin in. We startten met 7 dames, Rixt, Imke, Ineke en ik voor team Palet Schilderwerken, en Iris, Nicky en Eva voor MKbasics.nl.

Omdat wij allemaal van het ‘een leuke wedstrijd maken’ zijn hadden we geen zin in een optocht en dat was meteen te merken. Vanaf het begin probeerde we allemaal wat aanvalletjes, maar niemand kwam echt weg. Rixt reed een paar rondjes voor het peloton, waardoor er wat gang in kwam. Het peloton begon lichtjes te breken en aangezien ik wat achterin zat wist ik dat ik snel naar voren moest rijden. Door deze actie had ik veel snelheid en kwam ik vrij gemakkelijk bij de kop van het peloton. Ik had geen zin om te remmen en daarom dacht ik, hè waarom niet, ik rij eens even door. Na een rondje aanzetten zag ik dat ik in mijn eentje was, maar wel een behoorlijk gat van zo’n 70 meter had.

Ik had wel een lekker slagje gevonden en reed door. Toen ik na ongeveer 8 rondjes alleen rijden op het rondebord keek en zag dat ik nog 25 rondjes moest, had ik wel een klein ‘oeps momentje’. Gelukkig voor mij zag ik een paar rondjes later Imke stilstaan in de bocht om mij op te halen. Ik had op dat moment zo’n 200m voorsprong en ik was heel blij om haar te zien. Op dat moment zat ik er bijna doorheen, want het gat tussen mij en het peloton groeide niet echt. Door het beulswerk van Imke kwamen we dichterbij en begonnen we er weer in te geloven.
Nadat Imke al haar energie had opgeschaatst voor mij, kwam even later Ineke mij ophalen. Aan de andere kant van de baan waar ik het peloton steeds in de gaten hield, zag ik dat Rixt de gang uit het peloton probeerde te halen. Op dat moment schoot er door me heen; ‘wauw wat een geweldige ploeg hebben we toch’. Daarna moest ik snel aanpikken bij Ineke, die mij in een moordend tempo richting het peloton reed. Vijf rondjes voor het einde lukte het me om bij het peloton aan te sluiten.

Het peloton sprintte af en Iris werd 4e. Toen ik haar zag sprinten hoopte ik nog even dat ze een podiumplek kon bemachtigen. Samen op het podium, dat zou het nog mooier maken! Rixt sprintte nog knap naar de 8e plek en Nicky werd 44e.
Vervolgens mocht ik nog 2 rondjes solo rijden. Ik denk dat ik niet eerder zo genoten heb van 2 rondjes schaatsen.

Maar echt, wat ben ik blij met mijn ploeggenootjes en dat we zo’n mooi team hebben waarbij iedereen voor elkaar wil rijden. Zonder hun was het niet gelukt. Bedankt meiden.

Op naar volgende week, op naar weer een mooie wedstrijd in Hoorn!

Groetjes,
Jade