Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 6 Hoorn

De marathon start vanavond in Hoorn. Team mkbasics.nl is weer compleet. Team Palet Schilderwerken staat vanavond met 2 dames aan de start. Ineke rijdt kraantje lek voor plaatsing NK allround en Corina gaat de komende maand haar best doen om fit te worden. Jade en ik vertegenwoordigen Palet vanavond.

Er stond weer een mooi peloton aan de start zaterdagavond. Veel ploegen weer compleet omdat World Cups en WK Inline erop zitten. Het was een wedstrijd waar het tempo constant hoog lag. Er waren mooie aanvallen vanuit de ploeg en we zaten overal bij. Dan zag ik Elma en Jade weer gaan, dan zag ik Iris of Nicky reageren of aanvallen, of ik probeerde zelf een aanval te plaatsen. We wisselden elkaar mooi af. Omdat het tempo hoog lag en overal op gereageerd werd kwam niemand echt weg.

De finale was in mijn ogen chaotisch maar dat komt misschien omdat het niet helemaal mijn wedstrijd was of dat ik er geen kei in ben. Terwijl ik op 10e positie rijd, zie ik een mkbasics.nl trein buitenom voorbij komen met Nicky op kop en Iris en Elma daarachter. Later zie ik ook Jade positie zoeken voorin. Uiteindelijk sprint Iris naar plek 5, Jade naar plek 6 en Elma naar plek 8 alle drie netjes in de top 10.
Dit was weer een mooie wedstrijd ik ben dan ook trots op mijn teamies omdat:

Eva vanavond haar eerste marathon heeft uitgereden.

Nicky haar weg vind in het peloton.

Iris veel in de aanval en gewoon weer even naar een 5e plek sprint en haar witte pak behoudt.

Elma net terug uit Taiwan meteen weer als meest aanvallende rijdster wordt omgeroepen, iedereen naar een goede positie stuurt in de finale en zelf nog even naar een 8e plek rijdt.

Jade die een aanvallende wedstrijd rijdt en sprint naar een 6e plek en daardoor mooi als 2e staat in het jongerenklassement.

We hebben er weer een mooie wedstrijd van gemaakt op naar volgende week.
groetjes Imke