Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

NK Marathon te Amsterdam 3 januari 2016

BRONS (met een gouden randje?!)

Met ietwat trillerige benen stap ik het ijs op de Jaap Edenbaan in Amsterdam met mijn ploeggenootjes op. Het NK marathon zorgt bij mij voor wat meer spanning dan gewoonlijk.
Het seizoen verloopt tot nu toe lekker en ik wil graag ook wat laten zien op het NK.
Na een paar rondjes schaats ik de zenuwen van me af en ben ik er klaar voor.
Het startschot klinkt om 15.00u en we zijn vertrokken.

We zijn alert en zitten overal bij. Als de kans zich voordoet proberen we aan te vallen, deze aanvallen krijgen weinig tot geen ruimte. Iedereen is vandaag alert. Na een valpartij wordt de wedstrijd halverwege geneutraliseerd. We krijgen een herstart en hebben nog 40 ronden op het bord. Een late ontsnapping is wat we willen maar het tempo ligt hoog en ik krijg steeds meer het gevoel dat we toch op een sprint afstevenen. In de finale is het 'vechten' voor je plek. Elma loodst mij en Jade hier super doorheen en met z'n drieën zitten we mooi voorin. Op twee ronden voor het einde doet Imke nog een laatste poging om weg te komen maar helaas krijgt ze geen ruimte. Het advies van ploegleider Jack vooraf was om niet te vroeg op kop te komen in verband met de wind. Wachten dus. Dit is best lastig omdat je ook niet ingesloten wilt raken. Op het juiste moment (de laatste bocht) lukt het ons om naar buiten te stappen en is het met alles wat er nog in zit op de finish af. Op de finish weet ik niet of ik podium heb of net naast het podium ben geëindigd. Het 'verlossende' woord komt snel: BRONS, achter Janneke Ensing (2e) en Irene Schouten (1e).
De twee raspte dames uit het peloton op dit moment. Vandaar dat ik dit brons toch met een klein gouden randje vind. Ik ben super trots op het team! Iedereen heeft ervoor gestreden, bedankt team!

We hoeven ons komende weken niet te vervelen. A.s. woensdag rijden we in Assen en aankomend weekend zijn we in Brabant te vinden. Zaterdag in Eindhoven en zondag Tilburg.

Kom gerust eens kijken!

Groetjes,
Iris

(foto miniatuur: schaatspeloton.nl ; foto header: Vincent Riemersma)