Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 13 & 14 Eindhoven & Tilburg

Dubbel marathon weekend Eindhoven-Tilburg.

Met stijve benen en een stijve rug wakker worden op de maandag ochtend kan maar één ding betekenen: we hebben twee dagen mogen bikkelen in twee marathons. Er stond een druk weekend op het programma, zaterdag van start in Eindhoven en zondag in Tilburg. Op beide dagen staan we aan de start met 6 meiden. Imke, Ineke en ik (Jade) voor team Palet en Elma Iris en Nicky voor MKbasics.nl. Eva en Corina zijn helaas nog herstellende van een blessure en ziekte.

De marathon in Eindhoven was denk ik één van de mooiste marathons van dit jaar bij de dames. Vanaf de start was het koers, het ging hard en er ontstonden vrijwel meteen wat kopgroepjes. Ik zag steeds dat er met elk groepje wel twee van ons bij zaten, dus wij reden allemaal actief mee. Nadat een groep met daarin van ons Ineke en Elma na een tijd werden teruggepakt, werd de aanval opnieuw geopend. Iris, Janneke Ensing en ik sprongen weg en we kregen met z’n drieën al snel 100 meter. Dit gat werd niet echt groter, maar omdat we met z’n drieën goed samenwerkte werd het ook niet kleiner. Ikzelf had het zwaar, maar gelukkig was ik samen met maatje Iris en konden we elkaar wat steunen. Met nog 10 rondjes te gaan sloten Elma en Lisa van der Geest bij ons aan, zij hadden de sprong gemaakt. Elma loodste mij en Iris door de zware rondjes heen en beukte hard op kop om de kopgroep voor het peloton te houden, terwijl Ineke, Imke en Nicky in het peloton afstoppend werk deden. Uiteindelijk versnelde Janneke solo naar de winst en sprintte Iris naar een 3e plek. Ikzelf werd 4e en Elma 5e. Een 3-4-5je dus voor de schaatsmeiden, op naar een 1-2-3je!!!

Na de nabespreking zijn we snel naar het hotel gegaan om ons weer op te maken voor de volgende dag. Op de zondag ochtend hebben we een mooi herstel ritje op de fiets gedaan en waren we weer fris voor de avond: de 14e cup wedstrijd in Tilburg.

Na de mooie wedstrijd in Eindhoven wilde we vandaag weer een mooie harde wedstrijd laten zien. Vanaf de start probeerde Elma en ik dan ook een aanval te plaatsen, maar deze kreeg nog geen ruimte. Daarna probeerde we 65 rondjes lang met het hele team aan te vallen, wat eigenlijk prima ging en we elkaar mooi afwisselde, maar helaas werd geen enkele aanval definitief. Vijf ronden voor het eind konden wij ons dus opnieuw opmaken voor een massa sprint. Elma en Imke probeerde op dat moment nog een laatste poging om dit te voorkomen en demarreerden, maar ook zij kregen geen ruimte. Uiteindelijk miste we als team helaas net het podium. Iris eindigde als 4e, ikzelf nog als 6e.

Al met al vond ik het een geslaagd weekendje voor het team en ben ik trots op hoe we het met z’n allen doen. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende marathon! Woensdag rijden we een wedstrijd op Flevonice en zaterdag weer fijn een cup marathon in Heerenveen!

Groetjes Jade