Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

Nationale Wedstrijd te Flevonice

Het is 07.00u s'ochtends en ik zit lekker aan mijn havermout. Slapen na een marathon lukt nooit heel goed dus ook vannacht de wedstrijd nog wel weer een paar keer gereden. Dit keer gelukkig met een positief gevoel. Mijn laatste wedstrijden op Flevonice waren nou niet direct de wedstrijden waar ik met een goed gevoel op terug keek. Ook voor mijn ploeggenoten leek gisteren het tij gekeerd. Iedereen stapte met een lach het ijs af en we hadden genoten van "het crossen door de polder" zoals Imke het noemde. Natuurlijk is de Weissensee weer heel anders, maar het is toch fijn als we daar met een goed gevoel heen kunnen reizen.

Vooraf aan de wedstrijd was het een beetje gissen...zou het droog blijven, hoeveel wind staat er, hoe is het ijs en misschien wel het belangrijkste hoe gaat het schaatsen in het donker? Achteraf hadden we het eigenlijk niet beter kunnen treffen. Het was droog, de wind stond (te) gunstig, het ijs was goed en schaatsen in het donker was gaaf!

Om 18.00u klonk het startschot en schaatsten we de donkere polder in. Wat is er nou spannender voor publiek om elke ronde in afwachting te zitten wie er nu weer als eerste uit de donkere polder zou opdoemen? Daarnaast heb ik begrepen van de supporters dat het prima te volgen was. Het werd een actieve wedstrijd waarin vanaf de start de aanval werd gezocht. Iedereen van ons zat lekker in de wedstrijd en bij elke aanval zaten we mee. Ineke liet vanavond weer eens haar machtige natuurijs klappen zien en Elma vloog schijnbaar moeiteloos door het peloton heen op de smallere baan van Flevonice.

Met nog drie ronden op het bord kreeg er toch een kopgroepje van 7 dames de ruimte om te ontsnappen. De samenwerking was goed, in de laatste ronde begon het kijken naar elkaar en pakte het peloton weer terrein terug. Het lukte de kopgroep om vooruit te blijven. Bij de laatste bocht voor de finish reed Danielle Lissenberg voorop, ik kon de bocht uitwaaieren en er voorbij achter mij had "Lollo" nog een versnellinkje extra gevonden en snelde mij weer voorbij. Ik sprintte naar een tweede plek. In het peloton finishte de andere meiden kort.

Met een goed gevoel kijken we terug op deze wedstrijd. Nu op naar zaterdag waar een marathon in Heerenveen op het programma staat. Dit zal voorlopig even de laatste cup wedstrijd zijn. Volgende week reizen we af naar de Weissensee voor de wedstrijden op natuurijs.

Kom kijken in Heerenveen! Het dames peloton is zo goed als compleet en we zijn erop gebrand een mooie wedstrijd te laten zien.
Kunt u niet aanwezig zijn? Dan is de wedstrijd te volgen via podium.tv

Groetjes,
Iris