Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 15 Heerenveen

De tweede marathon op de ijsbaan in Heerenveen. Thialf, de thuisbaan van de schaatsmeiden, begint voor mij naast Haarlem ook een beetje als tweede thuisbaan te voelen. De eerste marathon in Thialf van dit seizoen staat nog mooi in mijn geheugen met Jade haar eerste overwinning. Ze pakte toen solo een ronde! Wat een gave wedstrijd was dat!

Deze keer stonden we met zijn allen weer net zo gretig aan de start. De meiden van Palet stonden met vier rijders aan de start. Jade, Ineke, Imke en ook Rixt was er deze keer weer bij. Bij mkbasics.nl stonden we met zijn drieën aan de start. Elma, Iris en ik.

De vorige wedstrijd op Thialf wisten we nog goed en de wil was groot om er weer een mooie race van te maken. Diverse demarrages volgden. Iedereen zat goed voorin en ik kon mijn plek ook goed vinden. Zo volgden een aantal mooie demarrages waarbij altijd wel iemand van het team aanwezig was.

De wedstrijd vloog voorbij, maar jammer genoeg kreeg geen enkele groep de kans om weg te komen. Dit zorgde ervoor dat 16 ronden voor het eind het peloton nog steeds bij elkaar was. Alle schaatsmeiden nog in het peloton en scherp op elke poging naar de finale toe. Precies op dat moment raak ik door een tik tegen mijn ijzer uit evenwicht waardoor ik plots met mijn kont op het ijs zit. De poging om op te staan gaat niet soepel waardoor ik een grote achterstand op het peloton heb.
Na een aantal ronden te hebben doorgereden in een poging tot aansluiting met het peloton hoor ik dat Iris in een klein kopgroepje zit en ik mij verder af moet laten zakken. Helaas kreeg ook deze groep zijn voorsprong niet en kwam dit weer terug bij het peloton, wat voor mij einde wedstrijd betekend.

Vanaf de kant zag ik de laatste 10 ronden van de wedstrijd. Een mooie finale waar de meiden goed voorin zaten. Ineke zat op een mooie tweede positie achter Carien (Kleibeuker) en kort daarachter reden Elma en Iris. Het tempo ging omhoog in het peloton waarna de eindsprint volgde. Iris reed hier naar een 4e plaats. Elma werd 9e en Ineke na een goede wedstrijd 14e. Rixt werd uiteindelijk 19e. Jade en Imke zaten helaas klem in de sprint en eindigden als 39e en 41e.

Helaas geen podium, maar met veel zin vertrekken wij aankomende week naar de Weissensee. Voor mij de eerste keer, maar door alle verhalen heb ik er onwijs veel zin in. Op naar mooie wedstrijden!

Groetjes,
Nicky