Schaatsmeiden.nl

Hoofdsponsors

KPN Marathon Cup 12 Assen

Woensdagavond, de wedstrijd op Assen. Eerst afgelast, maar gelukkig verplaatst naar een paar weken later. Voor mij vanuit de omgeving Amsterdam toch een dikke 2 uur toeren om er te komen. Daardoor is de 2 uur durende terugweg een mooie gelegenheid om een verslag over deze avond te schrijven.

Een 400 meter baan. Met elke ronde 2 bochten van 180 graden. Na al het rechtdoor rijden op de Weissensee en Zweden is het weer een ander soort wedstrijd.
Ondanks de vele kilometers op het natuurijs van de afgelopen weken zijn we gretig. Niet alleen wij, maar ook de rest van het peloton gaat er vol in. Vele demarrages volgen. Bij elke ontsnapping is wel een rood of zwart/blauw pak te vinden. Maar ook elke ontsnapping eindigt uiteindelijk weer in het peloton. We zijn alert!

De ronden vliegen voorbij en als het einde nadert is er nog steeds geen groep die een voorsprong wist te krijgen. Ineke demarreert enkele keren en ook Rixt laat zich zoals altijd goed zien. Maar ook deze pogingen mochten niet baten. Samen met Imke probeer ik nog een poging te wagen, maar het tempo ligt hoog en ook hier is geen wegkomen aan. De rest van de meiden staat ook op scherp. Jade en Iris zitten goed gepositioneerd voorin. Elma perst er nog een mooie versnelling uit. En dan komt toch de uiteindelijke massasprint.

Iris en Jade zitten mooi, waardoor Iris uiteindelijk naar een 4e plaats weet te sprinten. Jade werd gehinderd in de één nalaatste bocht waar er een andere rijdster op haar schaats kwam. Hierdoor verloor ze haar goede positie en eindigde uiteindelijk als 16e.
Rixt eindigt als 28e, ikzelf als 38e, Imke 43e, Ineke 44e, Elma 48e.

Een mooie wedstrijd waar we allemaal tevreden naar terug kunnen kijken.

Klaar voor de finale van aankomende Zaterdag!
Groetjes Nicky